Els requisits d'accés a aquesta titulació són els establerts amb caràcter general al Reial Decret 822/2021, a la redacció donada a l'article 18. Així mateix, també resulta aplicable els establerts a la Normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris a la Universitat Politècnica de València (UPV).
Per accedir als ensenyaments universitaris oficials de màster cal estar en possessió d'algun dels títols següents:
1. Títol universitari oficial espanyol de Graduat o Graduada o equivalent, o d'un altre títol de Màster Universitari, o títols del mateix nivell que el títol espanyol de Grau o Màster expedits per universitats i institucions d'educació superior d'un país de l'EEES que país permeti l'accés als estudis de màster.
2. Títols procedents de sistemes educatius que no formin part de l'EEES, que equivalguin al títol de Grau, sense necessitat d'homologació del títol, però sí de comprovació per part de la universitat del nivell de formació que impliquen, sempre que al país on s'hagi expedit aquest títol permeti accedir a estudis de nivell de postgrau universitari. En cap cas l'accés per aquesta via implicarà l'homologació del títol previ de què disposava la persona interessada ni el seu reconeixement a altres efectes que fer els estudis de Màster.
3. D'un títol universitari estranger homologat pel Ministeri d'Educació per l'equivalent títol universitari oficial espanyol o d'un títol estranger d'educació superior declarat equivalent pel Ministeri d'Educació a titulació o acadèmic universitari oficial que permet l'accés a ensenyaments de màster .
4. D'un títol universitari oficial corresponent a l'ordenació prèvia a l'EEES d'acord amb el que disposa la disposició addicional primera del Reial decret 822/2021. Els títols admesos són:
· Enginyer de camins, canals i ports
· Enginyer industrial
· Enginyer química
· Llicenciat en ciències ambientals
· Enginyer tècnic d'obres públiques
· Enginyers tècnics industrials
· Arquitectes
· Arquitectes tècnics
· Enginyers agrònoms
· Enginyers tècnics agrícoles amb especialitats amb contingut hidràulic
En cap daquests casos seran necessaris complements formatius.
5. Amb caràcter excepcional, podrà ser admès amb caràcter condicional l'estudiantat d'un grau espanyol o de l'EEES que li quedi per superar el TFG i com a màxim fins a 9 crèdits ECTS que en cap cas de forma conjunta (TFG i assignatures) podran superar els 30 crèdits ECTS. També podrà ser admès l'estudiantat de grau que tingui pendent d'acreditar el coneixement de llengua estrangera requerit per obtenir un títol de grau.
En cap cas l'estudiantat amb matrícula condicional en un màster (tant en màsters oficials que formen part de programes acadèmics amb recorreguts successius com a la resta dels màsters oficials) no podrà obtenir el títol de màster si prèviament no ha obtingut el títol de grau.
Contingents de reserva de places
La UPV reservarà, almenys, un 5 per cent de les places oferides als títols universitaris oficials de Màster Universitari per a estudiants que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, així com per a estudiants amb necessitats de suport educatiu permanents associades a circumstàncies personals de discapacitat, que en els estudis anteriors hagin precisat de recursos i suports per a la seva plena inclusió educativa.
En aquest darrer cas correspondrà al Servei d'Atenció a l'Estudiant amb Discapacitat de la UPV (Fundació CEDAT) la valoració de cada cas per a l'emissió del pertinent informe sobre la procedència de formalitzar la preinscripció a un títol de màster de la UPV per aquesta quota de reserva de places. A aquests efectes, la persona interessada aportarà al Servei esmentat la informació i documentació acreditativa que li sigui requerida per a la valoració de la seva sol·licitud.
L'ordenació i l'adjudicació de les places dins de cada quota es fa atenent la nota d'admissió.
Requisits generals d'admissió a Màster Universitari a la UPV
Els estudiants que reuneixin els requisits daccés podran ser admesos a un màster conforme als requisits específics i criteris de valoració de mèrits que estableixi cada màster universitari de conformitat amb lapartat 5 de larticle 18 de lesmentat Reial decret 822/2021.
Els requisits i criteris de valoració propis d'aquest títol de màster universitari s'han definit, atenent el que disposa l'article 5.2 de la normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris a la UPV per garantir-ne la igualtat d'oportunitats d'accés a lensenyament per a estudiants que compleixin les condicions daccés.
Són criteris transparents i objectius i permeten seleccionar, dentre els estudiants que ho sol·licitin, els més qualificats sobre la base de lexpedient i els mèrits acreditats i en condicions de comparabilitat dels dits expedients i mèrits.
L'admissió en aquest màster no implicarà, en cap cas, cap modificació dels efectes acadèmics i, si escau, professionals, que corresponguin al títol previ del qual estigui en possessió la persona interessada, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar ensenyaments de Màster.
Requisits específics d'admissió al màster universitari
La Comissió Acadèmica del Títol és lòrgan competent per aplicar els criteris de valoració per fixar lordre de prelació en ladjudicació de places, dacord amb la normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris a la UPV i seguint les directrius emanades del vicerectorat competent en matèria destudiantat.
La composició de la Comissió Acadèmica del Títol es regula a l'article 4.2 de la Normativa de Règim Acadèmic i Avaluació de l'Alumnat. Aquesta normativa està disponible a:
Graus de referència
Els graus de referència des dels quals es pot accedir al títol proposat són els següents:
· Grau en Enginyeria Civil
· Grau d'Enginyeria d'Obres Públiques
· Grau en Enginyeria Tècnica Industrial
· Grau d'Enginyeria de l'Energia
· Grau en Ciències Ambientals
· Grau en Enginyeria a Agroalimentària i del Medi Rural
· Grau d'Enginyeria d'Agronomia
· Grau en Enginyeria Forestal i del medi natural
· Grau en Enginyeria Química
· Grau en Enginyeria Mecànica
Es podrà accedir també a la titulació des de qualsevol titulació de màster que inclogui coneixements als camps dels graus indicats amb anterioritat. De forma específica podrà accedir els egressats dels màsters següents:
· Màster en Enginyeria de Camins, Canals i Ports
· Màster en Enginyeria Industrial
· Màster en Enginyeria Química
· Màster en Enginyeria Mediambiental
Addicionalment es pot accedir al títol des de titulacions anteriors a la posada en marxa de l'EEES tals com:
· Enginyer de Camins, Canals i Ports
· Enginyer industrial
· Enginyer Químic
· Arquitecte
· Arquitecte Tècnic
· Enginyer Agrònom
· Llicenciat en Ciències Ambientals
· Enginyer tècnic d'obres públiques
· Enginyer tècnic industrial especialitat mecànica
· Enginyers tècnics agrícoles d´especialitats amb contingut hidràulic
Complements formatius o admissió sense complements
Per a l'admissió en aquest màster de l'estudiantat que compleixi els requisits generals d'accés i els específics d'admissió, no calen complements formatius.
Criteris d'admissió i baremació específics del títol
La Comissió Acadèmica del Màster (CAM) serà l'encarregada de fer la selecció dels estudiants que seran admesos per cursar el màster. Per això, per dur a terme el procés d'admissió, l'alumne haurà d'aportar la documentació que permeti avaluar-ne la sol·licitud. En cas que l'alumne aporti un títol universitari oficial espanyol o d'un país pertanyent a l'Espai Europeu d'Educació Superior, serà la següent:
· Breu currículum vitae signat en totes les fulles pel sol·licitant.
· Certificat destudis amb especificació de les qualificacions, nombre de crèdits (o hores) de cada matèria, número dordre de la promoció i nombre total dalumnes de la promoció.
· Fotocòpia del títol de grau i dels títols de postgrau oficials obtinguts o crèdits superats en aquests. En cas d'aportar matèries de postgrau oficial superades que no hagin donat lloc a un títol, cal adjuntar programa detallat de les assignatures cursades.
· Fotocòpia del NIF (espanyols) o passaport (estrangers).
Si el títol universitari que aporta un alumne és d'un país no pertanyent a l'Espai Europeu d'Educació Superior la Unió Europea, cal aportar:
· Breu currículum vitae signat en totes les fulles pel sol·licitant. Els certificats de cursos, treballs, etc., realitzats per justificar el que indica el currículum hauran de ser originals o compulses oficials.
· Certificat destudis amb especificació de les qualificacions, nombre de crèdits (o hores) de cada matèria, número dordre de la promoció i nombre total dalumnes de la promoció. Només s'admetran originals.
· Fotocòpia compulsada del títol de grau i dels títols de postgrau oficials obtinguts o crèdits superats en aquests.
· Certificació que amb el títol posseït podria accedir al país d'origen als estudis de postgrau.
· Fotocòpia del NIF (espanyols) o passaport (estrangers).
Els criteris que tindrà en compte la CAM per valorar les sol·licituds presentades, sense ordre de prelació són:
· Titulació aportada. Els estudis següents, per l'ordre dels epígrafs en què se citen, es consideren d'accés preferent:
o Estudis a l'àrea d'Enginyeria Civil, Enginyeria Industrial, Enginyeria Química, Enginyeria Hidràulica i Enginyeria Sanitària.
o Estudis a l'àrea d'Enginyeria Agronòmica i Forestal.
o Estudis a l'àrea d'Enginyeria o Ciències Ambientals.
· Qualificacions obtingudes.
· Matèries cursades als estudis de Grau i altres cursos que hagi realitzat, en relació amb la temàtica del Màster i l'especialització demandada.
· Avaluacions aportades.
· Aspectes rellevants del currículum que poden ser interessants per a un millor aprofitament dels estudis del Màster.
El procediment administratiu d'admissió està recollit al web de la Universitat Politècnica de València, i hi ha tres períodes o tandes seqüenciades, de manera que si en una tanda s'han cobert totes les places ofertes, la tanda següent no s'activa. En qualsevol cas, és la Comissió Acadèmica del Màster la que es reuneix per valorar la documentació presentada. La valoració, positiva o negativa, s'enviarà a l'interessat per correu electrònic, i quedarà recollida també a l'aplicació informàtica d'admissió de la Universitat Politècnica de València. Així mateix. Si el nombre de peticions amb valoració positiva fos superior al nombre de places ofertes, sestablirà un ordre de prelació per al cas dels alumnes amb valoració positiva. En cas de valoració negativa, aquesta haurà d'estar raonada, enviant-se a l'alumne una motivació.
La Comissió Acadèmica del Màster (CAM) realitza un procés competitiu d'avaluació de les sol·licituds en què es valoren els aspectes següents:
a) Valoració de l'expedient acadèmic (35%). En el cas dexpedients qualificats en escales diferents a les indicades al RD 1125/2003, es requerirà que la persona interessada aporti una declaració dequivalència de notes mitjanes destudis universitaris realitzats en centres estrangers obtinguda del Ministeri competent en matèria dUniversitats. A aquelles persones que no aportin aquest document se'ls assignarà un 5 com a nota mitjana d'accés.
b) Correspondència de les competències de la titulació daccés amb les del Grau o Màster de Referència (20%).
c) Currículum Vitae (45%).
Seran admesos tants sol·licitants com places s'ofereixin, per estricte ordre de prelació. En cas que es produeixin renúncies, i sempre que hi hagi sol·licituds en llista despera, es cobriran les vacants fins a completar loferta de places o fins a esgotar la llista despera, seguint lordre de prelació anteriorment establert.
Proves particulars d'accés o criteris particulars d'admissió
Requisit lingüístic d'espanyol, nivell B2
Atés que la docència es realitza en espanyol, i amb la finalitat d'assegurar que l'alumnat és capaç de seguir totes les activitats formatives, s'exigirà per a l'admissió de l'estudiantat procedent de països no hispanoparlants, l'acreditació d'un nivell equivalent a B2 d'espanyol o B2 d'anglés, en el cas que la titulació oferisca recorregut en este idioma. La relació de certificats admesos per la Universitat Politècnica de València per a l'acreditació del requisit de coneixement en llengües estrangeres és la que apareix en la taula actualitzada de certificats reconeguts per ACLES (Associació de Centres de Llengües de l'Ensenyament Superior a Espanya). Este certificat ha d'estar verificat i validat en l'acreditació emesa per la UNED. Quedarà exempt d'eixa acreditació l'alumnat que haja cursat els seus estudis en sistemes educatius que empren l'espanyol com a llengua vehicular.
Sistemas de información y acompañamiento al estudiantado
Sistemas de información previa
La UPV desarrolla distintas iniciativas para dar a conocer al público interesado todo lo relativo a los estudios oficiales de grado y máster, para cada curso académico. En primer lugar, cuenta en su página web con una sección dedicada al futuro estudiante, donde aparece en castellano, valenciano e inglés la información actualizada relacionada con las titulaciones, la preinscripción, la matrícula, las notas de corte, las ponderaciones, las plazas ofertadas y otra información.
Coincidiendo con el período de preinscripción, la UPV lanza una campaña de publicidad intensa en internet y medios sociales, donde se informan los futuros estudiantes, pero también en offline exterior y en prensa generalista para llegar al público en general. Además, facilita de manera transparente datos a los medios de comunicación y demás entidades que elaboran rankings, guías de universidades, suplementos y especiales.
/perfiles/futuro-alumno/index-es.html
Programa UPV de acompañamiento
El Plan Integral de Acompañamiento al estudiantado (PIAE+) es un proyecto de orientación, guía y apoyo sistemático, inmerso en el currículo y garantizado por la UPV, dirigido a sus estudiantes desde su matrícula en cualquier curso de grado, máster y doctorado hasta la finalización de los estudios.
/perfiles/futuro-alumno/integra-piaeacom-es.html
Sistemas de apoyo y orientación al estudiantado
La Universitat Politècnica de València cuenta con un sistema de orientación integrado en el Instituto de Ciencias de la Educación (ICE) dirigido a todos los alumnos de la Universidad. Este sistema de orientación al ALUMNADO (GOPU) se lleva a cabo por psicopedagogos y contempla distintas acciones.
Sistemas de apoyo y orientación al estudiantado con discapacidad o con necesidades específicas
En el caso de estudiantes con necesidades educativas específicas derivadas de la diversidad funcional, se establecerán los servicios de apoyo y asesoramiento adecuados para evaluar las necesidades de adaptaciones curriculares, itinerario o estudios alternativos a través del apoyo de la fundación CEDAT de la UPV.
/entidades/CAD/
Pots trobar informació general sobre l'accés en